您当前的位置:主页>教案>外语教案>

新目标英语八年下完形填空20篇-阅读理解1.doc

作者:lijun来源:k12zy.com时间:2008-08-01 查看

  本文为网络收集的文档文件的文本样式预览,部分可能不能显示插图等其他格式文件,你也可以通过下载察看文档文件版本。

新目标英语八年下完形填空20篇

完型填空1

  When a friend was visiting David, it began  1 . So David told him  2  that night. “You may stay here  3  the night,” he said. “OK,” answered his friend.  But  4  minutes  5 , the friend went out. He didn't tell David where  6  going nor(也没有)did he ask for an umbrella.  When David was about  7 , his friend  8 . He was all wet through.  “Where  9  you  9 ?”asked David.  “I have been  10 ,”answered the friend, “to tell my mother that I'll not go home tonight because of the rain.”

  1. A. raining  B. to rain C. rain  D. rains

  2. A. to go not home   B. don't to go home    C. not to go home   D. doesn't to go home

  3. A. for  B. to  C.of  D. up

  4. A. few  B. little  C. a little  D. a few

  5. A. late  B. after  C. lately  D. later

  6. A. is he  B. was he  C. he is  D. he was

7. A. to go to sleep   B. to go to bed 

C. going to bed  D. go to bed

  8. A. returned B. returns C. to return D. returning

9. A. have…gone     B. have…been to 

C. has…gone    D. have…been

  10. A. to home  B. home to C. home D. homed

参考答案

  1.选B。   begin后可接不定式和动名词,本题表示"刚开始下雨"故用不定式;动名词表示抽象的概念或动作正在进行的过程中,用在此处不合题意。  2.选C。   本题是不定式的否定式作宾语补足语,用tell sb not to do sth的句型,在不定式的否定式中,not要放在不定式符号to之前,这是最容易搞错的。  3.选A。   表示在某处“过夜”,用介词for。  4.选D。   本题是修饰可数名词,很显然应该用a few, few含有否定意义,其余两项都修饰不可数名词,均应排除。  5.选D。   表示一段时间以后,用later或after, later放在时间之后,after放在时间之前,其余选项均错误。  6.选D。   本题是宾语从句,故应用陈述句语序,又由于是过去时态,故选D而排除其它选项。  7.选B。   be about后应接不定式,表示即将做某事,此处是他将要去睡觉,而A是睡着,故B为正确答案。  8.选A。   本题是return的几种动词形式,由于在此处作谓语,表示的是过去发生的动作,故用过去式。  9.选D。   本题是检验对have gone和have been to的理解,have gone意为“到…去了”,指还没回来;have been to指“去过…”,现在已回来,当表示地点的词是副词时,省去to,因此本题选项D为正确答案。  10.选C。   home解释为“家、回家”可作名词或副词,作名词时其前往往有修饰语,作副词时,无修饰语,在本题中作副词。

完型填空2

Germs (细菌) are everywhere. They are very small and you  1  see them. They are like the seeds of plants, but they are  2 . There could be hundreds of them on the point of a needle (针). We can not see the germs 3 , but we can see them with a microscope (显微镜).  Germs are always found  4 . When we  5  dirty water under the microscope, we shall see them in it. Germs are not found only in water. They are found in the air and in dust, too.  6  you cut your hand, some of them will go into your hand. Your hand would become big and red and you would have much pain in it. Sometimes the germs would go  7  your body, and you would have pain everywhere.   8  these kinds of germs!

  1. A. aren't           B. didn't    C. don't            D. can't

  2. A. much small         B. much smaller    C. very big          D. much bigger

  3. A. with the eyes       B. with your own     C. with our own eyes     D. in your own eyes

  4. A. in dirty water       B. on dirty water    C. under the water      D. under dirty water

  5. A. look            B. have a look    C. look at           D. take a look

  6. A. Unless           B. Until    C. If             D. Before

  7. A. all over          B. into     C. to              D. up

  8. A. Careful of         B. Be careful    C. Be careful of        D. Be careful that

参考答案:  1. D 因为太小而“不能”看见。  2. B much修饰比较级 smaller。  3. C see sth. with one's own eyes“亲眼所见”。  4. A 指“在脏水中”。  5. C look at 表示“看……的动作”。  6. C if“如果”,引导条件状语从句。  7. A all over your body “全身”。  8. C be careful of.... 意思是“当心……”。

完型填空3

  That day was like any other day in his life. After school Michael walked past the shop in the street corner. He stopped to  l  the front row of shoes, and he felt sorry for himself. He  2  wanted to have a pair of shoes for his birthday.  He walked away sadly and thought of what to tell his mother. He knew she would give him 3  if she could. But he also knew very well she had  4  money. He decided not to go home  5 ,as he looked worried and his mother would notice it. So he went to the park and sat down on the grass. Then he saw a boy in a wheel chair. He noticed that the boy moved the wheels with his hands. Michael looked at him carefully and was  6  to see that the boy had no feet. He looked  7  at his own feet. “It is  8  better to be without shoes than  9  feet.” he thought. There was no reason for him to  10  so sorry and sad. He went away and smiled, thinking he was more lucky in his life.

  l. A. see  B. look at  C. hear  D. notice

  2. A. gladly B. nearly C. really  D. quickly

  3. A. something B. what C. nothing   D. anything

  4. A. little B. a little C. much D. lots of

  5. A. at once B. then C. just now D. at all

  6. A. pleased B. excited C. surprised D. interested

  7. A. up B. through C. out   D. down

  8. A. much  B. still  C. even  D. less

  9. A. out of  B. with C. without D. having no

  10. A look  B. feel  C. appear  D. seem

参考答案

  答案:  1. B  2.C  3. D  4.A   5.A  6.C  7.D  8. A  9.C  10. B  讲解:  1. look at表示“看”,指有意识地看;而see是“看见”,notice是“注意到”,它们都表示无意识的动作。  2.根据前面的he felt sorry for himself,判断他很想要双鞋。  3. 从上下文可看出他妈妈深爱他,如有可能,她会为他买任何东西,anything是“任何东西”的意思,在此表示一种强调的语气。  4.通过but一词,可知语气转了,little money为“几乎没有钱”,表示否定意义。而a little则表示“少许,一点点”。  5.根据as he looked worried and his mother would notice做出判断,为了不使他妈妈看出他忧虑的神情,他决定不要马上回家。  6.当他发现这个少年没有脚时,他的感觉应该是惊奇,这或许是他第一次见到这种事,所以他的反应不应该是激动、高兴或感到有意思。  7.look down表示“朝下看”,看脚时,应该往下看;look up表示“朝上看”;look through是“浏览”的意思;look out表示“注意”。  8. 此题考比较级的用法。much better表示“好得多”;虽然still和even后面也可用比较级,但它们表示的意思不符合题意。  9.than用于比较级时,其前、后的结构要一致;此题的than前是介词短语without shoes,因此than后要用 without feet与之搭配。  10. “感到伤心”用feel sad 表示;“看起来伤心”用look sad;seem sad是“好像伤心”的意思;appear sad 则表示“表面上伤心”的意思。

完型填空4

  A tramp (流浪汉) was sleeping on a park bench late at night. A man and a woman were walking l . One of them tapped him  2  and asked, “ 3 . What's the time?” The tramp was very angry  4 . “I don't know!” he said angrily. “I haven't got a watch.” And he went back to sleep.   5  later another man was passing. He woke the tramp up and said, “I am sorry to bother you, but I  6  if you could tell me  7 .”  Again the tramp said he  8 . By now he was very fed up (厌烦之极) , so he got a pen and a piece of paper and wrote I DON'T KNOW WHAT THE TIME IS on it and went back to sleep.   Half an hour  9 , a policeman was passing. He  10  the sign, woke the tramp up and said, “It's 2:30, sir!”

  l. A. past            B. passed     C. to pass          D. passing

  2. A. on his shoulder     B. on the shoulder    C. to his shoulder     D. to the shoulder

  3. A. Sorry           B. Hello     C. Excuse me         D. Pardon

  4. A. by being woken up    B. to be woken up    C. at being woken up    D. being woken up

  5. A. Sometimes         B. Sometime     C. Some times         D. Some time

  6. A. know            B. ask     C. wonder           D. wait

  7. A. what time is it     B. what is the time    C. what time it is     D. what was the time

  8. A. knew nothing       B. didn't know    C. knew nobody        D. didn't answer

  9. A. after           B. late     C. past           D. later

  10. A. read           B. was reading      C. reads           D. reading

参考答案

  答案:  1.A  2. B  3.C  4.C  5.D  

6.C  7.C  8.B  9.D  10.A  讲解:  1.walk past表示“走过去”。而pass 是动词,表示“经过……”。  2. tap sb on the shoulder意思是“拍某人的肩膀”,不能说tap on his shoulder,类似的表达法有:take sb by the hand 拉某人的手,hit sb in the face 打某人的脸。  3.打扰对方或请求对方帮助时用“Excuse me”。  4.be angry at sth“因某事生气”;be angry with sb“生某人的气”。  5.some time 一段时间sometime某时  sometimes有时  6.I wonder if you could do sth 是一个句型,用来表达“不知您能否做……?”请求对方的帮助。例如:I wonder if you could help me with my English. 不知您能否帮助我学英语。  7.宾语从句为陈述句语序。  8.根据上下文的意思,这个人是“不知道几点钟了”。  9.时间 +later=after+ 时间,表示一个过去时间的“多久以后”。例如:a few days later=after a few days 几天以后。  10.read的过去式与原形拼写相同,只是读音不—样。原形读作[ri:d],而过去式读作[red].

完型填空5

  阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项中,选出一个最佳答案。  “Beijing, Toronto and Paris are the most  1  cities bidding (申办) for the Olympic Games of 2008,” said Richard W. Pound, the IOC’s first vice president.  “The host (主办)city of the Olympic Games of 2008 will be  2  at the IOC’s meeting in Moscow in 2001. Beijing is ready on its way because it  3  became the host of the Olympic Games of 2000, and Toronto and Paris also have  4  power,” said Pound at an IOC meeting.  About ten cities are  5  in bidding for the Olympic Games of 2008, of which, there are three most important cities. They are Beijing, Toronto, Paris. Some of  6  cities are Osaka, Havana, Istanbul and Cairoete.  For the first time, the host city will be decided  7  IOC members visiting the places. The bidding scandals (丑闻)of the Salt Lake City have made the IOC find new  8  of bidding. That is  9  the IOC members will not be allowed to  10  the bidding cities.

  1. A. difficult   B. important  C. exciting   D.

  2. A. decided  B. cleaned  C. built  D. taken

  3. A. hardly  B. always  C. nearly D. sometimes

  4. A. small  B. strong  C. no  D. a little

  5. A. interested B. worried C. amazed D. moved

  6. A. the other  B. other C. another  D. others

  7. A. with   B. when   C. without   D. by

  8. A. ideas   B. roads  C. questions D. ways

  9. A. what  B. how  C. why  D. where

  10. A. visit   B. leave   C. touch D. choose

参考答案:  1.B  2.A  3.C  4.B  5.A  

6.A  7.C  8.D  9.C  10.A  讲解:  1.根据下文可以推测出这三个城市是三个申办2008年奥运会的最重要的城市。  2.根据全句的意思得知主办城市将在会议上被决定,故选A。  3.因为中国曾经在申力2000年奥运会时,差一点成功,所以用nearly。  4.这里指多伦多和巴黎也有很强的竞争实力。  5.be interested in…是指对…感兴趣。  6.前面讲到一共有十个城市,已经提到三个,所以用the other 来表示两部分事物中的另一部分。  7.这里说的是:第一次决定主办城市选定时,奥委会成员不能参观这些地方。  8.这里指的是寻找新的方法或方式。  9.这是一个由why引导的表语从句,表示原因。  10.根据前文可以判断是奥委会成员将被禁止参观这些城市。

完型填空6

  Once a man wanted to go   1   one side of a river to   2   in a boat. He   3   take   4   him a sheep, a wolf and a basket of vegetables. But he could take only one of them   5  , because the boat was very   6  . “If I   7   the wolf and the sheep together, the wolf may eat the sheep,” he said to   8  .“If I leave the sheep and the vegetables together, the sheep may eat the vegetables.” He thought and thought. At last, he had an idea. And he  9   able to get to the other side of the river with the sheep, the wolf, and the vegetables. Do you know   10  ?

  1. A. on  B. in   C. from   D. with

  2. A. another   B. the other C. others   D. other

  3. A. had to   B. has to  C. have to   D. must

  4. A. after  B. with  C. about     D. up

5. A. once a time   B. at time    

C. in time      D. at a time

  6. A. large  B. big C. small   D. beautiful

  7. A. will leave  B. left  C. leave  D. have left

  8. A. oneself  B. myself  C. itself  D. himself

  9. A. was  B. is   C. be   D. can

10. A. how did he it B. what did he it

C. how did he do it D. how he did it

参考答案:  1. C  2. B  3. A  4. B  5. D  

6. C  7. C  8. D  9. A  10. D  讲解:  1. from “从……”。   2. the other 两者中的“另一个”。  3. have to 的过去式形式是had to。  4. with 表示“伴随,和”。  5. at a time“一次”。   6. small“小”。   7. leave“留下”。   8. say to oneself“自言自语”。  9. be 的过去式是was。  10. 宾语从句中用陈述语序。

完型填空7

  完形填空。根据短文内容,选择正确的选项。  A thousand years ago Hong Kong was covered by a thick forest. As more and more people came to  1  in Hong Kong, these trees were cut down and burnt. Now there is  2  forest left, though there are still some small areas covered with trees. We call these woods.  Elephants, tigers and many  3  animals were living in the thick forest. When people came to live in Hong Kong, the  4  began to die out. Early farmers grew rice and  5  pigs and chickens in the valleys. They cut down the trees and burnt them. They needed  6  to keep themselves warm in winter, to cook their food and to keep away the dangerous animals. Elephants quickly disappeared because there was not enough food for them.  7  did most of the wolves and tigers. Monkeys and many other animals soon  8  in the same way.  You might think that there are no longer any animals in Hong Kong  9  in the zoos. But there are still about 36 different animals  10  there. One of the most interesting of Hong Kong's animals is the barking deer. These are beautiful little animals  11  a rich brown coat and a white patch (补丁) under the tail. They look like deer but they are much smaller. They are less than two feet  12 . They make a noise rather like a dog  13 . In Hong Kong the barking deer has only a real enemy-- 14 . People hunt these little animals though it is illegal (违法的). There are now not many barking deer left. So it is important  15  people to protect wild animals.

  1. A. work  B. study  C. live    D. enjoy

  2. A. many  B. a few  C. no    D. not

  3. A. other   B. others  C. the other  D. another

  4. A. people B. animals  C. plants   D. things

  5. A. grew  B. made  C. got   D. kept

  6. A. fire  B. hotness  C. heat   D. stoves(炉子)

  7. A. so  B. Such  C. As   D. Nor

  8. A. lived  B. died  C. came   D. left

  9. A. besides  B. except  C. and  D. or

  10. A. live  B. to live  C. lived D. living

  11. A. have  B. without  C. with   D. get

  12. A. high   B. higher  C. short  D. shorter

  13. A. shouting B. crying  C. barking  D. talking

  14. A. tigers B. men  C. wolves D. elephants

  15. A. to   B. for  C. like    D. of

参考答案

  1. C    live in 表示 “居住在……”。   2. C    承上文表示“没有森林”。    3. A    other animals“其他的动物”。    4. C     下文中交待They cut down the trees and burnt them。   5. D     keep此处表示“喂养”。     6. A     表示“用火取暖。    7. A     so表示结果。      8. B     died与上文disappeared相一致。    9. B     except介词,“除……以外”。    10. D    living...分词短语作定语,修饰animals。    11. C    with...的介词短语作后置定语。    12. A    two feet high“两英尺高”。    13. C    barking表示“叫、吠”。    14. B    指人是deer的敌人。    15. B    for people to protect wild animals作主语,it是形式主语。

完形填空8

  Do you know Eskimoes? Let me tell you something about their life. The Eskimoes live near the North Pole. There are only two seasons there: winter and summer. There is no spring  1  autumn there. The winter nights are long. You can't see the  2  for more than two months, even at noon. The summer days are long. For more than two months, the sun never  3  and there is no night.   The Eskimoes have  4  clothes. Their clothes are made of the skins of animals. From skins they make coats, caps and  5  . Near the North Pole trees can't grow, for it is  6  there. The Eskimoes  7  make their houses from skins, stones or snow. When they  8  in a storm and can't get back home, they make houses of snow. They  9  these snow houses when the storm is over. Life is hard for the Eskimoes, but they still  10  to live there.

  1. A. not   B. or   C. and   D. neither

  2. A. sun   B. moon   C. earth    D. star

  3. A. rises  B. goes up C. rises up D. goes down

  4. A. cotton B. solid  C. warm   D. cold

  5. A. food   B. drinks  C. medicine  D. shoes

6. A. too cold  B. too hot 

C. either cold or hot  D. neither cold nor hot

  7. A. will  B. should  C. never  D. have to

  8. A. go out B. go over  C. go on   D. go up

  9. A. take   B. carry   C. leave   D. lift

  10. A. enjoy B. like  C. wish   D. hope

窗体底端

参考答案解析  1、B  or用于否定句,连接两个或多个否定部分,意为“也不,也没有”。  2、A  前句说冬天的夜晚很长,后文又有even at noon,可见两个月中看不到“太阳”。  3、D  由下文there is no night 可知,应选D。  4、C  地处极地,衣服一定要保暖,下文又说他们的衣服是动物皮革做的,有很好的保暖性能。  5、D  动物的皮毛可做很多东西,从空前的 coats和caps可知,空格处应填的词也是衣物类,故选D。  6、A  北极严寒,当属常识。  7、D  上句trees can't grow 给本句做了铺垫。没有树也就没有木料做房子,客观条件迫使他们只能用其他材料做房子,含有“被迫,不得不”之意。  8、A  根据句尾的 get back home 可知外出遇到暴风雪。  9、C  雪屋是就地取材,为避暴风雪而临时搭建,不必也不可能带走。待天气好转,即可弃之而去,故用leave 。   10、B  转折连词but是解题的关键。由but可推知最后两句的意思是生活虽然艰苦,但他们仍然安居在那片土地,故可排除C,D。又,enjoy后通常接动词的-ing形式,而空格后是带to的不定式,故排除A。

完型填空9

  Nobody in the street knew Miss Hilton. While she lived,her front gate was always locked and no one  1  saw her leave or saw  2  go in. So even if you  3 ,you couldn't feel sorry and  4  that you  5  Miss Hilton.  When I think of  6 ,I see just two colours, grey and green. The green of mango(芒果) tree, the grey of the house and the grey of the high iron fence that kept you off the mangoes.  If your football  7  Miss Hilton's garden, you never  8 . It wasn't the mango season  9  Miss Hilton died. But we got back about ten  10  twelve of our footballs.  At the end of the week a sign  11  the mango tree: For sale.  We were ready to dislike  12  even before they came. I think we  13 . Already we had one man who kept on complaining about us  14  the police. He complained that we played football near his house and if we weren't playing football he complained that we were making  15  noise anyway.

  1. A. had   B. had   C. ever    D. even

2. A. anybody       B. nobody     

C. somebody     D. everybody

3. A. wanted       B. wanted to    

C. wanted to see  D. were wanted

  4. A. say   B. said   C. to say  D. saying

5. A. were missing   B. were missed   

C. missing      D. missed

6. A. her photo     B. her house     

C. her car      D. her houses

  7. A. fall in  B. felt in   C. fell in  D. filled in

8. A. could get it  B. should get it

 C. got it back  D. got in

9. A. when        B. that        

C. whether     D. as

  10. A. and   B. but     C. over   D. or

  11. A. put on       B. was put in          C. showed on    D. was shown on

  12. A. a new lady          B. the new people       C. an old person        D. the old children

  13. A. were no worry         B. were not worry      C. were a little worried    D. were a lot worried

  14. A. to   B. on   C. for    D. with

15. A. so little    B. too many     

C. much too      D. too much

参考答案:1. C  2. A   3. B   4. A   5. D   6. B   7. C 

8. C  9. A  10. D  11. D  12. B  13. C  14. A 

15. D  讲解:  1. ever副词,“曾经”的意思。  2. anybody可用于否定句。

3. wanted to承前省略 see her。     4. say与feel并列,均是couldn’t后的动词。     5. missed表示“错过,未遇见”。  6. 下文中有交待:the house。

7. fall in表示“落入……中”。  8. get…back表示“取回”。   9. when引导时间状语从句。

  10. about ten or twelve“大约十到十二个”。     11. 被动语态。  12. 指“新搬来的人”。  13. be worried“担心”。  14. to sb.表示对象,意思是“朝某人,向某人”。     15. too much修饰不可数名词noise。

完型填空10

  Doctors tell us that holidays are necessary(必需的).We must rest from  1  for a week or two weeks every year. “If it is possible(可能的),”they say, “we must  2  our homes and go to another  3  of the country. We must go  4  for a holiday. Then after the holiday, we are  5  home fresh and strong(精力充沛) and ready for another  6  of work.”  This seems(似乎) to be right for most adults(成年人) but not for  7 . Some people don't like to leave their homes to stay in strange(陌生的)  8 . For young children it is usually quite different. They don't like to go far away from their  9 . They like their homes  10  of all.

  1. A. working B. playing C. swimming D. running

  2. A. stay     B. leave   C. live    D. go

  3. A. city     B. town   C. village  D. part

  4. A. after   B. up   C. down    D. away

  5. A. away     B. back    C. out     D. at

  6. A. year  B. month   C. week    D. day

  7. A. children  B. women  C. all     D. both

  8. A. countries B. parts  C. places   D. towns

  9. A. cities  B. schools  C. families  D. homes

  10. A. best  B. better   C. well    D. good

参考答案

  1.A  这里指“每年应从工作中抽出一两个星期休息”。  2.B  leave home走出家门口。  3.D   4.D  go away for a holiday表示外出度假。   5.B  be back home回家。   6.A  7.C  指这种方式适合大多成年人,但不适合所有的。  8.C   9.D  小孩不愿离开自己的家。  10.A 表示最喜欢like…best of a11。

完型填空11

  A man was sitting in the doctor's office. He was telling the doctor about his  1 .“I like football,doctor,”he said. “Please help me. My life has  2 been a good one since I became  3  in football and it is getting worse and worse. I can't even  4  well at night. When I close my  5 ,I'm out there in the football field  6  after a flying ball. When I wake up,I'm more  7 than I was when I went to bed. What am I going to do?” The doctor sat back and said,“First of all,you  8  to do your best not to dream(梦) about football. Before you are falling asleep,try to  9  about something else. Try to think that you are at a party and someone is going to give you several million dollars.” “Are you crazy(发疯的)?”the man shouted. “I'll  10  the ball!”

  1. A. problem B. family  C. sport  D. journey

  2. A. always  B. already C. never   D. often

  3. A. interested  B. careful C. deep  D. sleep

  4. A. work  B. play   C. do   D. sleep

  5. A. doors  B. windows  C. books  D. eyes

  6. A. looking  B. playing  C. running  D. waiting

  7. A. worried B. tired   C. surprised  D. pleased

  8. A. want   B. hope  C. have  D. decide

  9. A. hear  B. write  C. talk  D. think

  10. A. miss   B. play  C. catch  D. pass

参考答案:1. A  2. C  3. A  4. D  5. D  

6. C  7. B  8. C  9. D  10. A  讲解:   1. problem在这里等于the trouble,意思是“麻烦事”,“毛病”。  2. 从后半句“it is getting worse...”来看,此句的意思应是“一直不好”。  3. become interested in 的意思是“对……感兴趣”。  4. sleep well的意思是“睡得香”。晚上,应该是睡觉。  5. close...eyes的意思是“闭上眼睛”。  6. run after的意思是“追赶”。  7. 梦境中打球,导致睡眠不好,醒来时感到疲劳不堪。  8. have to do的意思是“不得不……”,“只好……”,want、hope、decide都是主观上“想要”。  9. think about的意思是“考虑……”,躺在床上入睡前只能是“想”,而不是“听”、“写”和“说”。  10. miss the ball的意思是“未射中门”。

完型填空12

  A good memory is a great help in learning a language. Everybody, 1  his own language by remembering what he  2  when he is a small child. Some boys and girls who live in foreign countries  3  their parents seem to learn two languages almost as  4  as one. In school it is not easy to learn  5  second language because the pupils have  6  time for it,and they are busy with other subjects,too.  A man' s mind is rather  7  a camera,It takes photos not only of what we see,but of what we feel,hear,smell and taste.  8  we take a real photo with a camera,we have much to do before the photo is finished and ready to  9  to our friends. In the same  10  there is much work to be done before we can take a picture for ever in our mind.

  1. A. study  B. learns C. watches D. learn from

  2. A. hears  B. listens C. hear of  D. listen to

  3. A. in  B. on   C. together  D. with

  4. A. easy  B. easier  C. easily  D. much easily

  5. A. an  B. a  C. the  D. one

  6. A. such little B. so little C. so few D. such few

  7. A. same   B. as  C. like  D. unlike

  8. A. Where  B. Who  C. Why  D. When

  9. A. show  B. on show C. gave it D. lend

  10. A. idea  B. way  C. time  D. street

参考答案

  1. B  learn sth. 意为“学习……”,learn sth. from sb.意为“向某人学习……”。  2. A   hear的意思是“直接听见”,而hear of的意思是“听人说”,“听他人转达”。  3. D   with sb.表示“与某人在一起”。  4. C   动词后面接副词;as...as句型中用原级。  5. B   a second表示“又……”,泛指;the second表示“第二”,特指。  6. B   根据not easy可知道学生在学校学习外语时间有限。从下文“other subjects”同样可选出答案。  7. C   be like的意思是“像……一样”,like 作介词。  8. D   这是一个时间状词从句。  9. A   show sth. to sb.,意为“出示给某人看”。  10. B  in the same way,意为“用同样的方法”。

完型填空13

  We know  1  about the universe. It means the earth,the sun,the moon and the stars,and the space  2  them.   Most of the stars are much  3  than the moon,hut they look smaller  4  they are far away from the earth. At night,the moon is high in the sky  5  a light. But the moon has 6  light of its own. The light of the moon comes from the sun. The sun gives us light,heat and life. And the  7 , animals and men will die without the sun.  The earth is going round itself  8 . When the part of the earth  9  to the sun,it is day. The  10  part of the earth is night.  The earth is our homeland. We should love it.

  1. A. many  B. much  C. few  D. lot

  2. A. between   B. among  C. for  D. in

  3. A. warmer  B. farther  C. bigger   D. nearer

  4. A. but  B. so  C. till  D. because

  5. A. looks  B. as  C. like  D. look like

  6. A. not  B. no  C. little  D. less

  7. A. fruits  B. trees  C. vegetables  D. plants

8. A. all the time  B. in the day-time 

C. a long time  D. a lot of time

  9. A. points   B. gets  C. turns  D. changes

  10. A. same B. following  C. front  D. opposite

参考答案

  1. B  表示“许多”知识用much,因为知识为不可数名词,不用many和few。而lot前要加a。  2. A  虽然数量是在三者以上,但是如果表达的是每两者之间的含义,我们仍然要用between来表达。  3. C   4. D  事实上,许多星星比月亮大得多,但由于离地球远得多,所以看上去更小。  5. C  like在这里作介词用,意思是“像……”  6. B  根据常识月亮本身不发光,而是反射太阳光,no light=not any light.  7. D  动物、人类和植物是地球上的生物。植物是花、草、树木的总称。  8. A  all the time的意思是“一直地……”。  9. C  地球转到太阳的一面是白天。turn意为“旋转”。  10. D  opposite的意思是“相反的一面”,指的是背向太阳的一面。

完型填空14

  “Ordinary”was the worst word my mother could find for anything. I remember her taking me  1  and taking no  2  of the shop assistants when they suggested that  3  dress or pair of shoes was very  4 --“we've sold fifty already this week”. That was all she needed to hear.  “No”,she would say,“we're not  5  in that. Haven't you got something a little more unusual?” And then the assistant would  6  out all the strange colors no one  7  would buy. And later she and I would  8  because I wanted to be ordinary but my mother wanted to be 9 .  I can't stand that hairdo(发型).“she said,when I went to the  10  with my friend and came back  11  a boy haircut,”It's so terribly ordinary.“Not ugly,not unsuitable. But ordinary...”  “ 12  you please wear something else.”I asked one day when she was dressing for Parents' Day in tight-fitting bullfighter's pants and a bright pink sweater.  “What's wrong with  13  I'm wearing.”  What wasn't wrong with it!  “It's just that I wish you'd wear something ordinary,”I said,“something that people won't  14  at.”  She looked at me angrily and then said,“Are you ashamed of your own mother? If you are,Isadora,I feel sorry  15  you,really do.”

  1. A. shopping B. traveling C. playing D. washing

  2. A. stare  B. notice  C. care   D. look

  3. A. no  B. some  C. certain   D. any

  4. A. smooth B. bright C. popular  D. good

  5. A. tired B. surprised C. moved D. interested

  6. A. carry B. work  C. put  D. bring

  7. A. of them  B. others  C. else  D. also

  8. A. quarrel  B. argue  C. fight  D. struggle

  9. A. unusual  B. usual  C. ordinary  D. especial

  10. A. assistant B. doctor C. tailor D. hairdresser

  11. A. with  B. without   C. and   D. or

  12. A. Will  B. Couldn't  C. Can  D. Would

  13. A. clothes B. that  C. what  D. which

  14. A. glare  B. stare  C. look  D. laugh

  15. A. for  B. to  C. with  D. but

参考答案

  1. A   从下文可知,妈妈带我去购物。  2. B    take no notice of是个固定结构,意为“毫不理会别人的话”。  3. B    some 表示“某种”,certain前要加不定冠词a。  4. C    买衣服考虑比较多的是目前是否流行。  5. D    be interested in 是“对……感兴趣”的意思。  6. D    “拿出”习惯用bring out 或take out。  7. C    不定代词后用else,表示“其余的”。  8. B    两人观点不一致时,作者的妈妈一般是争论。  9. A    从文章开头可看出,作者的妈妈不喜欢“普通”或“平常”,而喜欢“不寻常”,“猎奇”。  10. D   从“a boy hair cut”可以看出,作者理发回来。  11. A   with表示“带着”,“留着”。  12. B   这是个否定式一般疑问句,意思是“难道你不……吗?”  13. C   what 作宾语从句的宾语,译作“所……的”。  14. D   对于穿着古怪的人,人们更多的是嘲笑。  15. A   be sorry for sb. 的意思是 “为某人感到遗憾、难过”。

完型填空15

  Yesterday I was very tired when I  1  home from work. I  2  while my one-year-old son  3  his toy. After a while,a loud lock at the door  4 . Ah,my little son  5  open the door.  6  the window he saw a kite flying in the air. Oh,it's  7  kite! I got up and looked out of the window. Two boys  8  the kite. I took my son out to the yard.“ 9 ”I asked one boy. “Would you please tell me where you bought the kite? My son likes it very much.” “We made it ourselves.  10  he likes,he can take it.” he said.

  1. A. came            B. come    C. was coming         D. will come

  2. A. fall asleep        B. get to sleep    C. fell asleep        D. was asleep

  3. A. played           B. was playing    C. was playing with     D. played with

  4. A. woke me up         B. woke up me    C. woked me up        D. woked up me

  5. A. try to           B. tried to    C. was trying to       D. try

  6. A. In              B. From    C. On             D. Near

  7. A. a quite           B. very a nice    C. quite a nice        D. quite nice

  8. A. was flying         B. flying    C. flied            D. were flying

  9. A. I'm glad to see you.   B. I'm sorry to trouble you.    C. I'm sorry.         D. How are you?

  10. A. Whether          B. Which     C. Weather           D. If

参考答案

  1. A  yesterday“昨天”,用于过去式。  2. D  be asleep表示“睡着”,是表状态的短语。  3. C  play with“玩……”,且用过去进行时。  4. A  woke up短语中,代词宾格放在中间。  5. C  过去瞬间正在发生的用过去进行时。    6. B  From表示“透过,从”。    7. C  quite a nice……指“相当好的……”。   8. D  过去正在进行的动作,且是复数。    9. B  打扰对方用语。    10. D  if表“假设”,“如果”,引导条件状语从句。

完型填空16

  When July comes,children know they’ll have  1  examinations and the school year will end soon. Boys and girls will have a nearly two months’holiday,and they’ll leave school  2  train or by car to  3  to see their fathers and mothers.  The summer holidays are the  4  time of the year for most children. The weather is usually good, so one can  5  most of his time playing outside. If one lives in the country, he can  6  into the woods and in the fields. If one lives in a big town, he can usually go to a park to play.  The best place for a summer holiday is the  7 . Some children are  8  enough to live near the sea. But for the others who do not,if they have the chance to stay at one of the big seaside towns for a week or two, they will talk about it all the following school year.  Now, 9  makes children like the seaside so much? I think it is the sand,the sea and the sun,not anything else. Of course,there are  10  new things to see,nice things to eat,and interesting things to do. But the feeling of sand under their feet,of salt water on their skin,and the feeling of the warm sun on their backs make them happier.

  1. A. they   B. them   C. theirs   D. their

  2. A. on   B. by   C. in   D. at

3. A. go to town  B. go to the parks 

C. leave home  D. return home

  4. A. best B. better   C. worst  D. worse

  5. A. take  B. use  C. spend  D. waste

  6. A. go out  B. go on  C. go back  D. go away

  7. A. village  B. seaside  C. city  D. park

  8. A. lucky  B. sad   C. worried  D. quiet

  9. A. that  B. which   C. who  D. what

  10. A. little   B. much  C. lots of   D. no

参考答案

  1. D  形容词性的物主代词。  2. B  by train属于固定结构。  3. D  由句意可知。   4. A  根据下文内容可推断。  5. C  spend some time doing sth. 表示“花时间做某事”。  6. A  go out表示“走到户外”。  7. B  由下文中near the sea可知。  8. A  由句意可知。  9. D  what表示“什么事”。  10. C  lots of可修饰可数名词复数。

完型填空17

  Sam is a bus driver in a big city. All day he drives a bus through busy streets. Driving a big bus in very  1  work. It makes the drivers unhappy. But not Sam!  Sam is always happy. And the people who ride in his bus seem to be happy,too. This story shows  2 .  Early one morning,Sam started his big green and yellow bus. He went off on  3  work. “Oh,what a beautiful morning!” he sang. “Oh,what a beautiful day!”  At the first bus stop,a man was  4 . “Good morning,Mr. James,”said Sam with a big smile. “How are you?”  “Fine,thank you,Sam,”said Mr. James. “How are you?”  “Wonderful!” Sam answered. “Just WONDERFUL! This is a fine day.”  Mr. James smiled. He took a seat. As he looked  5  the window,he still smiled.  At  6  stop a man came running up. He was puffing(气喘吁吁). “I have to-puff-catch a train at seven,”he said. “Can you-puff-get me to the station?”  “Now,just sit down and rest,”said Sam. “I'll drive a little  7 . We will be there in time. Then you  8  run again.”  “Thank you.” said the man. He sat down.  Sam did drive just a little faster. He got to the station before seven!  “Thank you,”said the man,as he got off the bus. “You are the best bus driver in the city!”  As he drove on,Sam  9  talking again. By this time,many people were on the bus. They were all going to work. But Sam made the ride seem like fun.  “It is now ten minutes after seven,”Sam called out.  “The sky is blue. It will not rain today. We all like sunshine,don't we?”  He began to sing,“I love you,Mr. Sunshine. I love you,Mr. Sun. In all the world I love you best. You are the only one.”  “What is that song,Sam?” a girl asked.  “It's my song,”he said. “I made it up. I like to sing. It makes  10  people want to sing,too.”  Sam was right! The man behind him started to sing!

  1. A. easy  B. great  C. interesting  D. hard

  2. A. what   B. why  C. when   D. who

  3. A. today’s  B. day's C. the day's  D. the days

  4. A. waiting B. talking C. laughing  D. riding

  5. A. into  B. out of  C. at  D. up

  6. A. the first B. the last  C. the other D. the next

  7. A. faster  B. slower  C. quicker  D. farther

  8. A. don't  B. won't  C. won't have to D. have to

  9. A. liked  B. started  C. enjoyed D. finished

  10. A. another  B. the others C. others D. other

参考答案

  1. D  对一般人来说,开班车不容易,这是非常难的工作。  2. B  但是Sam总是很高兴,很自在。本故事主要就是讲述其原因。  3. C  每天早上,他顺利地开始一天的工作。the day's 表示“这天的”。today's只限于“今天的”。  4. A  在第一个车站上,有一个人在“等车”。而不是“大笑”,“说话”,“骑车”。  5. B  坐在车上,应该是look out of…“向外看”,而不可能是look into…“向里面望”  6. D  过了第一个站,又来到了“下一站”这个站既不是第一个,也不是最后一个。  7. A  因为这个旅客要赶7点的火车,心里非常急。Sam 答应车开得faster。fast指“速度快”,quick的意思是“行动快”。  8. C  won't have to 是have to的一般将来时否定,意思是“将不必要”。  9. B  送那位旅客赶上了火车。他接着又继续开车,又开始“说话了”。  10. D others是不定代词,等于other people,others后不能接名词。the others的意思是“另外那些人”;another表示“另一个”,只能接单数名词。

完型填空18

  Dad has always been really interested in my __1__. Since first grade he has asked __2__ school is going,and he really cares that I __3__ good grades. Sometimes I am __4__ that he expects me to get all A because many of my __5__ only have to get C to __6__ their parents happy. He says this is because he knows my “potential”(潜力). When I think about it,I guess he's __7__,I should do __8__ I can.  What is the most __9__ to Dad is that my sister and I have the best lives we possibly can. He cares about us,and that's why he does the things he does. I think I am really __10__.

1. A. schoolwork   B. childhood  

C. growth     D. friendship

  2. A. that  B. how   C. why  D. if

  3. A. take   B. make   C. get    D. set

  4. A. unhappy  B. sad   C. happy   D. angry

  5. A. classmates  B. friends  C. teachers D. workers

  6. A. let  B. make   C. get   D. have

  7. A. true   B. real  C. right   D. wrong

  8. A. more  B. the most   C. better  D. the best

9. A. impossible  B. important 

C. possible  D. necessary

  10. A. luckily B. luck  C. lucky  D. unlucky

参考答案

  1. A  从下文“since first grade…”句可以看出,父亲对作者在校成绩关心。  2. B  学校学习情况如何,习惯用how。  3. C  取得成绩用动词get。  4. D  从下文because many of my classmates句可以看出作者对父亲过高要求感到气愤。  5. A  作者把父亲对自己的要求与班上其他同学的父亲对孩子的要求作比较。  6. B  make sb. happy 意为“使某人高兴”。  7. C  从后文“尽量努力学习”可以推测作者认为父亲是对的。  8. D  作者认为父亲是对的,因此尽量努力学习。do the best 意思是“尽力而为”。  9. B  对父亲来说,子女生活得好最重要。  10. C  作者认为,有了父亲的关怀和照顾,他是真正幸运的。

完型填空19

Dear David,  Thank you for your letter. I am __1__ to know that everything is going well with you. __2__ also for the photos. Linda looks healthier and __3__ than before.  It is very hot here now, but it sometimes __4__. We love the rains very much. We are __5__ our stay here. I am now studying in a __6__ school. There are more __7__ and students in this school than in my school in England. My teachers and classmates are all very __8__ to me.  Time goes so quickly. I am having new experience all the time. It is difficult to __9__ Chinese. But I am making progress __10__ the help of my teachers and classmates.  The summer holiday is __11__. Here in Jinan the summer holiday usually __12__ about two months. So I'II be free for over sixty days. I hope you and Linda could __13__ to Jinan for a __14__. Then I can show you __15__ the famous “Spring City” in China.  Love to you and Linda.

Yours                         Mike

  1. A. glad  B. angry   C. surprised   D. sad

  2. A. Thanks  B. Ask  C. Hope  D. Wish

  3. A. slower   B. taller  C. shorter  D. smaller

  4. A. floods  B. winds  C. snows  D. rains

  5. A. fond  B. disliking  C. enjoying  D. hating

  6. A. shorter  B. taller  C. smaller  D. bigger

7. A. libraries  B. teachers  

C. buildings  D. classrooms

  8. A. rough  B. friendly  C. unfriendly  D. rude

  9. A. know  B. find  C. learn   D. see

  10. A. as  B. under   C. by  D. with

  11. A. finished B. coming  C. going  D. over

  12. A. takes  B. spends  C. lasts  D. costs

  13. A. run   B. walk  C. go   D. come

  14. A. sight B. visit C. job  D. work

  15. A. around  B. to   C. for  D. visit

参考答案

  1. A  回信时,习惯上用“I am glad”。  2. A  thanks for是习惯用法,意为“感谢……”。  3. B  与healthier相应的词是taller。  4. D  从“We love the rains very much”可知道答案。  5. C  从下文来看,作者喜欢这里。  6. D  从下文“There are more…”可知道,学校更大。  7. B  学校大小,主要看老师学生人数多少。  8. B  从作者写信的心情,可知道这里的老师同学对他友好。  9. C  从下文来看,是“学习汉语难”。  10. D 在某人的帮助下,习惯上只能用介词with。  11. B 从下文来看,假期快到了。  12. C last表示“持续……久”。  13. D  14. B 作者邀请对方来济南游玩。  15. A show sb. around…是习惯用法,意为“带领某人参观某地”。

完型填空20

  We know that trees are useful in our everyday life. They  1  us many things,such as wood,oxygen,rubber,medicines and many other things. They can  2  tell us a lot about our climate(气候). The following are the reasons(理由).  If you  3  a tree,you can see that it has many rings(年轮). Most trees grow one new ring  4  year. Because of this reason,we know  5  a tree is. A tree over a hundred years old means that it has more than a hundred  6  When the climate is dry or very cold,the trees do not grow very much and their rings are usually  7 . When it is wet and warm,the rings are much thicker. If the rings are suddenly very thin or suddenly very thick,this means that the  8  changed suddenly. If we look at the rings on this tree,we can learn about the  9  for a hundred years. We can see  10  our climate is changing today.

  1. A. tell   B. ask  C. give  D. get

  2. A. not  B. too  C. to  D. also

  3. A. cut across  B. climb up  C. walk past D. look at

  4. A. every  B. many  C. the first D. from

  5. A. how big B. how long C. how old D. how much

  6. A. trees  B. leaves  C. people  D. rings

  7. A. big  B. thick  C. small  D. thin

  8. A. climate  B. trees  C. rings  D. animal

  9. A. people   B. things  C. climate  D. life

  10. A. how   B. why  C. when  D. while

参考答案

  1. C  树能为我们“提供”各种东西。  2. D  除了提供给人类各种物质,还能提供很多气象信息。  3. A  cut across的意思是“砍过”,“破开口子”,而cut up是“砍碎”的意思。  4. A  5. C  通过树年轮圈数,可知树的年龄。  6. D  ring的意思是圈,这里指年轮。  7. D  哪年干燥寒冷,那么该年的年轮就薄,也说明这年树长得不快。  8. A  年轮厚、薄变化,说明气候也突然发生过变化。  9. C  通过树的年轮了解气候。  10. A 通过对过去气候的研究,可以知道今天的气候是怎样变化的。

本文文档版下载:http://www.k12zy.com/50/50/505084.htm


END
正在加载...
评论内容:不能超过250字,需审核,请自觉遵守互联网相关政策法规。
 匿名?
资源属性
文件名称 新目标英语八年下完形填空20篇-阅读理解1.doc
资源类型 试题
资源学科 外语
资源层次 暂未分类
文件类型 doc
文件属性
文档标题 新目标英语八年下完形填空20篇
文档大小 125K
文档作者 Administrators
文档字数 37460
文档页数 3
创建时间 2008-7-20 12:37:00
下载地址点击下载文档文件
关于本站|免责声明|广告服务|网站地图|网站搜索|友情链接|联系我们

Copyright © 2006-2008 k12zy.com    鲁ICP备06022298号